06-17992045 info@vanderlindenboomspecialist.nl

Vellen

Als boomspecialist zijn we natuurlijk voor het behoud van bomen. Echter, als er sprake is van ziekte, gevaar voor de omgeving of een onbalans in de bomenstand kan het nodig zijn een boom te vellen. Wij beschikken over de expertise om bomen, zelfs op de moeilijkste plekken, op een veilige manier en zonder schade te verwijderen.

Niet iedere boom kan op dezelfde manier geveld worden. Als u contact met ons opneemt om een boom te laten vellen, dan komen we altijd op locatie beoordelen wat de beste methode is.

Indien er voldoende ruimte is om de boom te laten vallen dan is dit de snelste en meest voordelige optie. In het geval van onvoldoende valruimte zal een opgeleid klimmer de boom van bovenaf gecontroleerd afbreken. Soms staat een boom over een huis of met zo weinig ruimte rondom dat afgebroken takken en delen van de stam afgevangen moeten worden. Hierbij worden ze aan een lijn vastgemaakt en naar de grond begeleid. Bij deze methode is de schade aan het terrein rondom de boom ook minimaal.

Let op! Vellen mag vaak niet zonder vergunning. U dient bij de gemeente een kapvergunning/omgevingsvergunning aan te vragen. We kunnen pas met de werkzaamheden aanvangen als u de benodigde vergunningen kunt overleggen.